Kategorier
Skissa framtider

Inbjudan att skissa framtider!

Regeringen har beslutat att Sverige ska klara sig utan fossil energi år 2045. Men vägen dit är oviss! Vill du vara med och skissa bilder för hur vägen dit kan se ut? Vad är du rädd att förlora? Vad känner du hopp inför?  

Vi möts på zoom och börjar workshopen med att avbilda det vi på olika sätt vill bevara, minnas eller kanske släppa taget om i ett fossilfritt samhälle. Färgerna vi använder är baserade på växter, mat, mineraler och annat som på olika sätt står på spel i en övergång till ett samhälle där vi inte längre kan förlita oss på fossil energi. Färgerna och lite annat skickas i ett paket till dem som har anmält sig.

Det finns absolut inga krav på att vara skicklig på att måla eller teckna. Fokus ligger på samtalet som utvecklas under tiden vi målar och skapar bilder av möjliga framtider. 

Bilderna kommer att samlas ihop och skapa ett fundament av lokala berättelser kring vilka slags framtider vi hoppas på, eller vill undvika. Ett slags gemensamt brokigt, demokratisk, lapptäcke av drömmar, visioner, sorg och hopp som kommer att användas för att dela och synliggöra lokala röster från landsbygden i Skåne. 

Datum: 10 mars klockan 17-19

Anmälan: Skicka ett mail till kristina.lindstrom@mau.se senast den 4 mars, så vi hinner skicka material. 

Workshopen görs som en del av projektet Sorg och hopp i omställning, på Malmö Universitet, finansierat av FORMAS

Pigment av rödbeta, alger, slagg, kaffe och grafit och annat som används under workshoppen skickas i ett paket på posten till dem som anmäler sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *