Kategorier
Lerverket

Välkommen att delta i skapandet av Lerverket!

Lerverket består av en hög med lera som bär på olika former av hopp och sorg och narrativ kring dåtid och framtid. Den är uppgrävd från ett område i Tomelilla (Fågeltofta/Bondrum) och innehålla potentiellt både rester från en lokal by som jämnades med marken i samband med en missväxt för snart 150 år sedan, samt Vanadin som är ett material som EU har klassificerats som viktig för framtidens innovationer för att lagra energi från vindkraftverk och solenergi.  

Med utgångspunkt i denna lerhög bjuder vi in till att tillsammans göra ett slags minnesmonument för en by som försvann, samtidigt som vi diskuterar den omställning av samhället och landskap vi står inför idag. Vad kan vi lära av tidigare omställningar? Vad står på spel i denna förändring och för vem? Vilkens slags ingrepp i marken och landskapet kan dessa förändringar medföra?  

Enligt tradition märks lertegelstenar med den plats som leran kommer ifrån eller där den producerats. Under sommaren bjuder vi in till att tillverka lerstenar enligt lokal hantverkstradition för att senare bygga upp ett kollektivt lermonument. Under workshopen kommer vi märka stenarna vi gör med namn på en olika platser eller landskap som står inför en eventuell förändring och kanske behöver omsorg.

När?

Lerverket finns på plats under hela sommaren. Vid några tillfällen kommer vi finnas på plats och arrangera drop in workshops. Ingen föranmälan krävs!

Vill du boka in en workshop vid något annat tillfälle kan du kontakta: kristina.lindstrom@mau.se

28 Juni: kl 12.00-16.00

29 Juni: kl 12.00-16.00

30 Juni: kl 12.00-16.00

10 Augusti: kl 13.00-15.30

12 Augusti: kl 13.00-15.30

Var? 

Tjörnedalagården, Baskemölla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *