Kategorier
Framtidsorientering

Träff 1: Att minnas och föreställa oss förlorade landskap. Knäbäckshusen, 8 maj klockan 13.00-16.00

Den första träffen tar vi oss an den sorg vi kan känna inför landskap, miljöer, och platser som kan gå förlorade som en konsekvens av pågående klimatförändringar. Knäbäckshusen, en älskad plats av många, är utsatt för stranderosion och dess framtid är osäker. Med utgångspunkt i historiska händelser och prognoser om framtiden prövar vi att föreställa oss denna förlust och diskutera vad den kan innebära för oss och andra. Vad kan går förlorat? Ett kapell, en badstrand, hem, eller andra arter? Hur kan vi sörja denna typ av platser? Kan vi acceptera dessa förluster? Kan man göra motstånd mot förluster som stranderosion?

-Vi träffas vid kapellet på väg ner mot stranden.

-Vi kommer tillsammans försöka mäta ut och visualisera framtida eller historiska strandkanter och kanske även behöva doppa benen i havet. Ta med oömma varma kläder och stövlar. 

I samarbete med Anna Blomqvist från SMHI

(Vid behov pga förseningar eller liknande kontakta Li J på 070713 7853)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *