Kategorier
Uncategorized

Att sketcha framtider – i rödbetsspad och kaffesump

Regeringen har beslutat att Sverige ska klara sig utan fossil energi år 2045. Men vägen dit är oviss! Vill du vara med och sketcha bilder för hur vägen dit kan se ut? Vad är du rädd att förlora? Vad känner du hopp inför?  

Under hösten bjuder vi in till en serie målarträffar om hopp och sorg  i övergången till ett fossilfritt samhälle på Skånsk landsbygd.

Förberedelser

Ta med en något som du är rädd att förlora, kommer sakna, eller önskar bevara i ett framtida fossilfritt samhälle. Du kan ta med en sak, ett foto, ett minne eller något annat som går att avbilda. Ta med flera om du har svårt att bestämma dig! 

Upplägg

Vi börjar dagen med en kort övning där vi prövar att avbilda det vi på olika sätt vill bevara, minnas eller kanske släppa taget om. Färgerna vi använder är baserade på växter, mat, mineraler och annat som på olika sätt står på spel i en övergång till ett samhälle där vi inte längre kan förlita oss på fossil energi.  

Bilderna kommer att samlas ihop och skapa ett fundament av lokala berättelser kring vilka slags framtider vi hoppas på, eller vill undvika. Ett slags gemensamt brokigt, demokratisk, lapptäcke av drömmar, visioner, sorg och hopp som kommer att användas för att dela och synliggöra lokala röster från landsbygden i Skåne. 

Vill du att vi kommer till dig?

Vill du att vi kommer till din arbetsplats, till din skola, till ditt bibliotek, till din bokklubb, till din trädgård? Kontakta: kristina.lindstrom@mau.se

Workshopen görs som en del av projektet Sorg och hopp i omställning, på Malmö Universitet, finansierat av FORMAS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *