Kategorier
Skissa framtider

Vi söker just nu deltagare till vår online-workshop om att skissa framtider!

Regeringen har beslutat att Sverige ska klara sig utan fossil energi år 2045. Men vägen dit är oviss! Vill du vara med och skissa bilder för hur vägen dit kan se ut? Vad är du rädd att förlora? Vad känner du hopp inför?  

Vill du vara med? 

Under hösten bjuder vi in till en serie online målarträffar om hopp och sorg  i övergången till ett fossilfritt samhälle på Skånsk landsbygd. Vill du att vi kommer till ditt byalag, till ditt bibliotek, till din bokklubb, till din trädgård? Kontakta oss så sätter vi ihop en workshop: kristina.lindstrom@mau.se

Hur funkar det?

Ett paket på posten: Alla som anmäler sig får ett paket hemskickat med målarverktyg, papper och färgpigment som är baserade på växter, mat, mineraler och annat som på olika sätt står på spel i en övergång till ett samhälle där vi inte längre kan förlita oss på fossil energi. Färgpaletten består av kaffe, rödbeta, grafit, alger och slagg från en Alungruva.

Skissning/målning med utvalda färgpigment.

Förberedelser: Inför workshopen ber vi alla deltagare att ta med en något som du är rädd att förlora, kommer sakna, eller önskar bevara i ett framtida fossilfritt samhälle. Du kan ta med en sak, ett foto, ett minne eller något annat som går att avbilda. Ta med flera om du har svårt att bestämma dig! 

Workshop: Vi ses på zoom och börjar workshoppen med att avbilda det vi på olika sätt vill bevara, minnas eller kanske släppa taget om. Det finns absolut inga krav på att vara skicklig på att måla eller teckna. Fokus ligger på samtalet som utvecklas under tiden vi målar och skapar bilder av möjliga framtider. 

Bilderna kommer att samlas ihop och skapa ett fundament av lokala berättelser kring vilka slags framtider vi hoppas på, eller vill undvika. Ett slags gemensamt brokigt, demokratisk, lapptäcke av drömmar, visioner, sorg och hopp som kommer att användas för att dela och synliggöra lokala röster från landsbygden i Skåne. 

Workshopen görs som en del av projektet Sorg och hopp i omställning, på Malmö Universitet, finansierat av FORMAS

4 svar på ”Vi söker just nu deltagare till vår online-workshop om att skissa framtider!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *