Kategorier
Invitation

En SMS-dialog i att välja och välja bort under Corona-pandemin

Vi söker just nu efter deltagare som är bosatta på Skånsk landsbygd till ett forskningsprojekt om sorg och hopp i omställning till ett fossilfritt samhälle.

Corona pandemin har medfört stora utmaningar för samhället. Vi är alla tvungna att omförhandla och omvärdera mycket av det vi tidigare har tagit för givet. Många upplever saknad och sorg. Samtidigt kan det uppstå hopp i den kreativitet och gemenskap som vi sett exempel på under de senaste veckorna. 

Vi har just påbörjat ett forskningsprojekt om visioner för ett fossilfritt samhälle och vill gärna tänka tillsammans med er kring vad vi kan lära av den rådande situationen? Kan det vi nu går igenom påverka vår syn på klimatomställningen? Har det uppstått nya mer hållbara vanor och beteenden som vi kan försöka hålla fast vid? 

Vill du arbeta tillsammans med oss med dom här frågorna – genom att ge personliga, kreativa och kanske ibland vemodiga reflektioner för att tillföra, och fördjupa vår förståelse för nutiden. Anmäl dig genom att skicka ett sms med ditt namn till 072 708 16 89 eller vill du hellre få dina frågor som brev emaila: kristina.lindstrom@mau.se. 

Vi inleder därefter en konversation där vi ber dig dela dina reflektioner genom text och/eller bild. Vi ser framemot att höra från dig!

Någon gång efter sommaren när den här situationen förhoppningsvis har lugnat ner sig, kommer vi bjuda in till ett samtal där dom som fortfarande är intresserade kan arbeta vidare med de berättelser och bilder som vi har samlat ihop. 

Vänliga hälsningar
Kristina Lindström, Li Jönsson, Christina Lindkvist och Per-Anders Hillgren, Malmö Universitet

2 svar på ”En SMS-dialog i att välja och välja bort under Corona-pandemin”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *